Syksyn myötä tulee koneella istuttua enemmän ja ajattelin alkaa kirjoitella koiramaisia tapahtumiamme tänne blogiin. Koiramme on siis huomenna vuoden täyttävä saksametsästysterrieri Niputtajan Remu. Remun "työnä" on kuljeskelu isännän kanssa metsissä ja rannoilla syksyisin ja talvisin. Saalis toiveissa ovat kyyhkyt, sorsat/hanhet ja jänikset/rusakot sekä mahdollisesti kauriit. Kyyhkyjen metsästys taannoin alkoikin, mutta Remu on saanut makoilla emännän kainalossa odottaen elokuun 20. päivää, jolloin sorsastus alkaa. Tällöin Remun tehtävä on noutaa vedestä saalis isännälle.

Varsinaisesti Remu on luolakoira, mutta luolaan sitä ei ole vielä laitettu. Heinäkuussa saksanmetsästysterrierien leirillä Jämssä ohimennen yritettiin houkutella Remua tyhjään luolaan, mutta ei ainakaan heti innostunut. Tarkoitus olisi mahdollisesti loppuvuodesta käydä luolakokeella kokeilemassa.

Remu on käynyt yksissä oikeissa näyttelyissä heinäkuussa Jämsässä, EH ei sij. Mätsäreissä on käyty myös pariin otteeseen, punaisin ja sinisin nauhoin ilman sijoitusta.

Tällä hetkellä olen Remun kanssa agilityn alkeiskurssilla. Vauhtia Remulla kyllä piisaa, mutta tiedä sitten riittääkö keskittitymiskykyä :)

1250263588_img-d41d8cd98f00b204e9800998e